Ik zie wat jij niet (meer) ziet

Veranderscan

Een frisse, heldere blik en eerlijke feed-back over wat er opvalt als de zogenaamde ‘undercover boss of co-worker’ een dagje mee loopt

Aan de Slag! met verandering - Martine Uijterlinde - Veranderscan
Quick and Dirty

Je herkent het vast van jezelf of van bij anderen; je bent zo vergroeid met je afdeling, je bedrijf, je collega’s; dat je eigenlijk bedrijfblind bent geworden. De werkprocessen worden beheerst door ingesleten patronen, ‘omdat we het altijd al zo doen’,  waarvan iemand meer kan uitleggen waarom het op die manier wordt gedaan. Maar past dat nog wel bij de huidige omvang van de organisatie en de stappen die je in de toekomst zou willen maken?

Je werkt knetterhard, de schoorsteen moet natuurlijk blijven roken en kennelijk stel je nog genoeg klanten tevreden, maar ondertussen heb je niet meer in de gaten hoe een potentiële klant of collega, jouw organisatie ziet.

Of je hebt een klein en fijn team, als een geoliede machine op elkaar ingespeeld, maar eigenlijk is het té veel; jullie werken feitelijk 24/7. Vakanties worden wel genomen, maar de berg met werk is daarna niet te overzien of je collega valt tegen de tijd dat je terug komt bijna om…

Het is heel logisch, als je lang en intensief genoeg met een vaste club mensen werkt; is het best lastig om een stapje terug te doen om van een afstandje te kijken naar hoe het er nou daadwerkelijk uit ziet, en of het ook anders kan. En als je al de tijd en rust hebt gevonden dat te doen, hoe vertaal je dat wat je ziet dan naar die trouwe collega’s, zónder ze voor de kop te stoten…

En natuurlijk zie je op tegen grote verandertrajecten, die kun je er eigenlijk helemaal niet bij hebben; maar het kan hem ook juist in de kleine dingen zitten;: ieder tandwieltje, hoe klein ook, heeft invloed op de gehele machine!

Ik BEN JOUW KRITISCHE "UNDERCOVER"

Kijken door een andere bril

Wil jij jouw organisatie ook wel eens door een andere bril zien?

Met een paar ogen kijken die niet zijn vertroebeld door de dagelijkse gang van zaken? Door iemand die geen belang heeft bij het in stand houden of juist veranderen van gewoontes?

Behoefte aan een frisse, heldere blik en eerlijke feedback over wat er opvalt als de zogenaamde ‘undercover’ een dagje mee loopt? Iemand de zich gewoon hardop afvraagt waarom bepaalde zaken überhaupt zo zijn?

Na mijn ‘stage’ geef ik een korte mondelinge toelichting, gevolgd door een overzichtelijke rapportage. Een verslag met niet alleen de bevindingen, maar ook opbouwende kritiek én suggesties tot verbetering waarmee je direct aan de slag kunt.

Dus laaghangend fruit als het gaat om aandachtspunten mét praktische tips. Tips die niet persé direct ingrijpende verandertrajecten in gang hoeven te zetten.

Aan de Slag!

Durf jij het aan?

Wil jij weten waar de ‘blind spots’ in jouw organisatie liggen? Ik kom graag een kijkje nemen, en weet zeker dat ik zaken zie, die jij niet (meer) ziet.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.