Aan de Slag!

martine Uijterlinde

Breed inzetbaar en recht-door-zee; Mijn veranderstijl

Aan de Slag! met verandering - Martine Uijterlinde - Over Martine Uijterlinde
Over mij

Ik ben breed inzetbaar en ben mij er terdege van bewust dat een verandering natuurlijk nooit op zichzelf staat. Ten gunste van een succesvolle verandering moet er met meerdere partijen worden gecommuniceerd. Zowel binnen de betreffende organisatie als met bijvoorbeeld HR, of de collega’s van productie, maar ook met een eventuele (software)leverancier of een kwaliteitsauditor. Door mijn lange en brede ervaring, spreek ik al die talen. Ik kan dus optimaal vertalen, zodat er zo min mogelijk ruis, misverstanden en onbegrip ontstaan.

Mijn werkwijze is te omschrijven als eerlijk en recht door zee. Ik zie mezelf als pragmatisch, no- nonsens en mét goede antennes voor onderlinge (gezag)verhoudingen. Veranderingen hebben tijd, en vooral aandacht nodig. Vaak kun je met kleine stappen grote doelen bereiken, maar als het nodig is trek ik ook wel eens in één keer de pleister eraf

"Dit is precies zoals ik je ken!"

Verandertrajecten

Het is mij opgevallen dat verandertrajecten met verschillende niveaus van enthousiasme en professionaliteit worden aangepakt, maar altijd ‘erbij’ worden gedaan. Een verandering heeft, naar mijn idee, enkel een overtuigende en blijvende waarde en impact, wanneer er onverdeelde aandacht is voor álle belangen binnen de organisatie. Soms gaat dat direct goed, soms duur het even voor het succes van de verandering aanslaat. Hierbij is de werkmethode – het proces – en het daarin meenemen van de menselijke component in mijn ogen enorm belangrijk.

Aan de Slag!

Ervaren verandermanager

Ik heb mijn ervaring met verandertrajecten opgedaan binnen o.a. de IT, bouw en maritieme sector en me er de competenties van dienend leider eigen gemaakt. Dankzij de combinatie van mijn jarenlange werkervaring op veel verschillende niveaus, in verschillende functies en rollen, ben ik de ideale persoon om jouw veranderproces te begeleiden.

Veranderscan

Een frisse, heldere blik en eerlijke feed-back over wat er opvalt als de zogenaamde ‘undercover boss of co-worker’ een dagje mee loopt.

Effectieve organisatieverandering

Je weet wat er moet veranderen maar toch gebeurt er niets? Je hebt een helder inzicht nodig, in wie, wat, waarom, moet gaan doen om die verandering echt te kunnen doorvoeren.

Verandering op maat

Wil je meer inzicht in waar je organisatie nu eigenlijk staat, wat er veranderd is, wat moet blijven en wat niet. En ook in wat er organisatorisch kan worden aangepast om die veranderingen ook een goede plek in de bedrijfsvoering te geven.

Impact mentoring

Ik ben gedurende een periode van 3 maanden jouw persoonlijke ‘change assistant’ op de achtergrond. Ik begeleid jou en je organisatie met persoonlijke een-op-een tips & tricks.